Vandaag is het wereldwijd dierendag. Een dag die in het leven is geroepen om stil te staan bij dierenwelzijn. De meeste mensen vieren deze dag door iets lekkers mee te nemen voor hun huisdier, de hond een extra lange wandeling te geven, een dagje geen vlees te eten of de vogeltjes in de tuin een extra sneetje brood toe te werpen. Maar hoe zit dat met die vergeten dieren? Of eigenlijk, de dieren die sommige mensen misschien niet zo graag zien? De dieren die zo graag in onze muren leven, ook graag een stukje schaap lusten, ons prachtig aangelegde gazon omploegen of een treinspoor uitgraven? Om maar een aantal voorbeelden te noemen. Dit zijn dieren waar mensen conflicten mee kunnen hebben; dieren die steeds meer in het nieuws komen op een minder positieve manier.
Fotograaf: Aart Reitsma, 2022.
Vandaag, maar ook de komende jaren, willen we ook deze dieren in het zonnetje zetten en oplossingen bedenken hoe we het samenleven met deze dieren kunnen vergemakkelijken. Begin dit studiejaar zijn we (Laura van Zonneveld, Martijn Hammers & Daphne Vink) daarom van start gegaan met het project Human Wildlife Interactions (HWI) met als doel het verkennen en ontwikkelen van onderzoeks- en onderwijsactiviteiten rondom dit thema. Updates volgen!
Reactie plaatsen
Reacties
Geweldig nieuws ik ben benieuwd naar de informatie en zeer zeker geïnteresseerd in hoe we ons leven rondom Wildlife kunnen verbeteren 👍💪😅🥰 zet m op laura !! 😅😍
Mooi verwoord, ben benieuwd naar het vervolg.
Ben benieuwd naar deze ontwikkelingen!
Heel goed dat er in het onderwijs meer aandacht komt voor wildlife-human interactions and conflicts. Dat gaat alleen maar meer gebeuren in ons overvolle landje. We moeten echt met elkaar leren samenleven op een diervriendelijke manier. En dan gaat het niet alleen om de wolf die nogal wat aandacht trekt in de media. Maar ook gewoon om steenmarters, vleermuizen, wilde konijnen, vossen etc.
Houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen!
Altijd plaats voor stagiaires!
Info@wildopvang.nl
www.wildopvang.nl